To już ostatnie kawy, które testowałam wraz z innymi w kampanii Tchibo Cafissimo. Na koniec zostawiłam kawy espresso. Są to 4 rodzaje kawy o różnych stopniach intensywności. Do przygotowania tego typu kawy ekspres wykorzystuje wysokie ciśnienie, a ilość napoju jest minimalna, jak na espresso przystało. Do malutkiej kawy można dodać swoje ulubione dodatki: wanilię, cynamon, kakao czy też czekoladę. Natomiast, gdy dodamy spienione mleko otrzymamy pyszne cappucino.
Espresso El Salvador
To mocno palona kawa z delikatną nutą karmelu, o 4. stopniu intensywności.
***
Espresso Brasil
To prawdziwa siekiera, dla fanów mocnych wrażeń, z nutą gorzkiej czekolady i orzechów. Nie bez powodu jej stopień intensywności znajduje się na 6. stopniu. Dla mnie zdecydowanie za mocna, ale w połączeniu ze spienionym mlekiem, czemu nie.
***
Espresso intense aroma
Jak na espresso przystało jest to dość mocna kawa o 5. stopniu intensywności. Mocno gorzka.
***
Espresso elegant aroma
To eleganckie espresso smakuje jak gorzka czekolada z posmakiem owoców, a jego stopień intensywności to zaledwie 4 stopnie. Te kawę dam radę wypić nawet bez mleka.
***
To już wszystkie kawy, które miałam przyjemność przetestować w tej kampanii. Kto jeszcze nie czytał o poprzednich kapsułkach, może nadrobić to teraz:
Czy wybraliście już swoją ulubioną kawę Cafissimo?
#cafissimo
#zapraszamnakawe
#rekomendujto
Espresso El Salvador, Brasil, intense aroma, elegant aroma. I co tu wybrać?
Reviewed by testowaniaczas
on
06:03:00
Rating:
esspreso jest dla mnie za mocne;)
OdpowiedzUsuńKawki smak... ;) Niejeden kawosz z pewnością doceniłby takie propozycje. Ja mogę co najwyżej powąchać, bo akurat zapach kawy lubię. Pozdrawiam ciepło. :)
OdpowiedzUsuńa nie lubisz pić?;p
UsuńMnie coś odrzuciło od kawy :(
OdpowiedzUsuńMyślę że moja mama polubiłaby te kawy .w ja raczej nie.
OdpowiedzUsuńKawa dobra rzecz ;)
OdpowiedzUsuńMi jakoś żadne nie podeszły, ale kawa jak wino-wszystko jest kwestią gustu :)
OdpowiedzUsuńKawy ogolnie dobre. Brasil to siekiera. Tez testuje. Zapraszam.
OdpowiedzUsuńhttp://ewuczkatestuje.blogspot.com
Kawę warto zaparzyć na przefiltrowanej wodzie wtedy lepiej smakuje - mamy w domu filtr molekularny z naturalną mineralizacją.
OdpowiedzUsuń