Śródziemnomorskie smaki w kuchni, czyli pasty warzywne Ajvar, Relish i Pindżur

Śródziemnomorskie smaki zawitały w mojej kuchni,  a wszystko to dzięki pastom warzywnym Podravka. Do testowania otrzymałam pasty warzywne Ajvar łagodny i ostry oraz Relish. Natomiast Pindżur wpadł mi do koszyka podczas zakupów. Nie mogłam się powstrzymać, by spróbować również ten wariant.

testowaniaczas


Lato oraz weekendy to dobry czas na grilla. Grill to nie tylko pieczone mięso, cukinia, czy chlebek. To także dodatki w postaci ketchupu, musztardy, sosów czosnkowych itp. A dlaczego nie dodać past warzywnych? Dziś na grillu króluje Pindżur, z większymi kawałkami papryki.

SkładCzerwona papryka (70%), koncentrat pomidorowy (10%), bakłażan (10%), cebula, olej słonecznikowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, papryka ostra.

Cena: ok 4 zł/195 g


A do niedzielnego obiadu Ajvar się należy. Łagodny czy ostry, wybór należy do Ciebie. Na pewno będzie smakowicie i bez konserwantów. Syto i zdrowo.

testowaniaczas

testowaniaczas

Skład: papryka (76%), bakłażany (12%), olej słonecznikowy, ocet spirytusowy, koncentrat pomidorowy (2,6%), sól, cukier, przyprawy, ostra papryka.

Cena: ok. 4 zł/195 g

Ajvar ostry bardzo posmakował mi do pizzy. Pizza od podstaw przygotowana w domu przez męża i córeczkę. To było pyszne.

testowaniaczas

Jednak czasem dopada nas leniuchowo i po wycieczce rowerowej był obiad z gotowców. W tym wydaniu Relish na obiad.

testowaniaczas

Skład: ogórki (41%), czerwona papryka (29%), koncentrat pomidorowy (15%), cukier, cebula, ocet winny, sól, przyprawy, ziarna gorczycy.

Cena: ok. 4 zł/200g

Pasty warzywne Podravka przygotowane są na bazie naturalnych składników bez konserwantów. Podkreślają  smak dań mięsnych i warzywnych. Można je dodać do gulaszu. Są idealne do potraw z grilla. Smakują także do kanapek, tostów i pizzy.

Czy znacie już śródziemnomorskie smaki past warzywnych Ajvar, Relish i Pindżur?


Śródziemnomorskie smaki w kuchni, czyli pasty warzywne Ajvar, Relish i Pindżur Śródziemnomorskie smaki w kuchni, czyli pasty warzywne Ajvar, Relish i Pindżur Reviewed by testowaniaczas on 08:40:00 Rating: 5

9 komentarzy:

  1. Pycha!
    Taki kawałek pizzy bym wsunęła!
    Smaki kuchni, jakie lubię!
    Pozdrowionka serdeczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mi się nie udało załapać na to testowanie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie kupuję past warzywnych, ale chyba spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie próbowałam nigdy, ale chyba musze to nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Od mojej wizyty we Włoszech do pizzy tylko oliwa z papryczkami chilli albo bez niczego :D
    Z Podravki znam tylko przeciery pomidorowe itp. Z sosami spotykam się po raz pierwszy ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie jem tego typu rzeczy ale mnie przekonaliście :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie jadłam jeszcze ich produktów ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Niby się dostałam do testowania a w rezultacie nic nie dostałam a na moje zgłoszenie nikt nie odpowiedział :/

    OdpowiedzUsuń

Obsługiwane przez usługę Blogger.