Śródziemnomorskie smaki zawitały w mojej kuchni, a wszystko to dzięki pastom warzywnym Podravka. Do testowania otrzymałam pasty warzywne Ajvar łagodny i ostry oraz Relish. Natomiast Pindżur wpadł mi do koszyka podczas zakupów. Nie mogłam się powstrzymać, by spróbować również ten wariant.
Lato oraz weekendy to dobry czas na grilla. Grill to nie tylko pieczone mięso, cukinia, czy chlebek. To także dodatki w postaci ketchupu, musztardy, sosów czosnkowych itp. A dlaczego nie dodać past warzywnych? Dziś na grillu króluje Pindżur, z większymi kawałkami papryki.
Skład: Czerwona papryka (70%), koncentrat pomidorowy (10%), bakłażan (10%), cebula, olej słonecznikowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy, papryka ostra.
A do niedzielnego obiadu Ajvar się należy. Łagodny czy ostry, wybór należy do Ciebie. Na pewno będzie smakowicie i bez konserwantów. Syto i zdrowo.
Skład: papryka (76%), bakłażany (12%), olej słonecznikowy, ocet spirytusowy, koncentrat pomidorowy (2,6%), sól, cukier, przyprawy, ostra papryka.
Ajvar ostry bardzo posmakował mi do pizzy. Pizza od podstaw przygotowana w domu przez męża i córeczkę. To było pyszne.
Jednak czasem dopada nas leniuchowo i po wycieczce rowerowej był obiad z gotowców. W tym wydaniu Relish na obiad.
Skład: ogórki (41%), czerwona papryka (29%), koncentrat pomidorowy (15%), cukier, cebula, ocet winny, sól, przyprawy, ziarna gorczycy.
Cena: ok. 4 zł/200g
Czy znacie już śródziemnomorskie smaki past warzywnych Ajvar, Relish i Pindżur?
Pasty warzywne Podravka przygotowane są na bazie naturalnych składników bez konserwantów. Podkreślają smak dań mięsnych i warzywnych. Można je dodać do gulaszu. Są idealne do potraw z grilla. Smakują także do kanapek, tostów i pizzy.
Czy znacie już śródziemnomorskie smaki past warzywnych Ajvar, Relish i Pindżur?
Śródziemnomorskie smaki w kuchni, czyli pasty warzywne Ajvar, Relish i Pindżur
Reviewed by testowaniaczas
on
08:40:00
Rating:
Pycha!
OdpowiedzUsuńTaki kawałek pizzy bym wsunęła!
Smaki kuchni, jakie lubię!
Pozdrowionka serdeczne :)
mi się nie udało załapać na to testowanie.
OdpowiedzUsuńNie kupuję past warzywnych, ale chyba spróbuję ;)
OdpowiedzUsuńNie próbowałam nigdy, ale chyba musze to nadrobić :)
OdpowiedzUsuńOd mojej wizyty we Włoszech do pizzy tylko oliwa z papryczkami chilli albo bez niczego :D
OdpowiedzUsuńZ Podravki znam tylko przeciery pomidorowe itp. Z sosami spotykam się po raz pierwszy ;)
Nie jem tego typu rzeczy ale mnie przekonaliście :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze ich produktów ;)
OdpowiedzUsuńmniam mniam :)
OdpowiedzUsuńNiby się dostałam do testowania a w rezultacie nic nie dostałam a na moje zgłoszenie nikt nie odpowiedział :/
OdpowiedzUsuń